מה להכין לפני פגישה עם עורך וידאו

טיפים לעריכת וידאו

כמו בכל דבר בחיים, כשאנו נכנסים לפגישה עם בעל מקצוע עלינו להיות מוכנים ולעשות הכנות מראש. 

רינת מחלב - עריכת וידאו ומדיה חברתית

רינת מחלב

לא לחכות לרגע האחרון

כשמחכים לרגע האחרון שוכחים דברים והסיכוי שיהיו חומרים שלא ייכנסו לקליפ/סרט, גבוה יותר. בנוסף, לעורכי וידאו יש יותר מפרויקט אחד ולא בטוח שתמצאו מישהו בהתראה כל כך קצרה. וסיבה שלישית היא שבין קליפ/סרט שנערך ביומיים ובלחץ לבין קליפ שנערך בשבוע-שבועיים כאשר לעורך יש זמן לחשוב ולעבוד בצורה נכונה, יש הבדל גדול מבחינת התוצאה הסופית.

לאסוף את החומרים, ומהם לברור את רק את הרלוונטיים

 נכון, אנחנו רוצים שיהיה אצל העורך את הכל כדי שאחר כך הוא יוכל לבחור מה שצריך. אבל – אם אנחנו יודעים שיש דברים שאינם רלוונטיים, עדיף לנו לא להכליל אותם. הרי שזמן זה כסף, וכל חומר שצריך להעביר למחשב ולצפות בו לוקח עוד זמן אותו העורך לוקח בחשבון בזמן התמחור. בנוסף, עודף קבצים זה מאוד מבלבל.

לשבת ולחשוב מה מהחומרים הרלוונטיים חשוב יותר

להכין רשימות הכוללות את זהויות האנשים המופיעים החשובים, האירועים החשובים לנו יותר מאחרים, אנקדוטות חשובות וכו'. מומלץ מאוד שאם יש דברים ספציפיים שחשובים לנו, אז לרשום את שם הקובץ ולפעמים גם מומלץ לבדוק את התזמון של הקטע בו אנו מעוניינים. כמו כן מומלץ להכין רשימת מקומות ותאריכים ליצירת ארגון כרונולוגי, שמות מקומות שטיילנו בהם, שנים או כל פירוט אחר שחשוב לנו שהעורך יידע ושיכולים לעשות לו סדר בעניינים.

לאסוף תמונות שנרצה לשלב בקטעי הוידאו

 לא מומלץ לתת לעורך הוידאו אלבומים שלמים. לתת רק תמונות רלוונטיות ואם יש מידע שצריך לדעת (סדר כרונולוגי או תמונות שחשובות לכם יותר מאחרות-כי הרי לא תמיד משתמשים בהכל), כמובן שלהגיד.

לחשוב האם יש שירים מסוימים שאנחנו רוצים שהעורך ישתמש, ולדאוג שיהיה לנו אותם מראש כדי שנוכל לתת לו אותם.

לחשוב על כותרות ומלל

 למשל, אם זהו קליפ ברכה ליום הולדת, עלינו לחשוב מראש מה נרצה לכתוב בתור ברכה בתחילת או בסוף הקליפ. יש לחשוב האם ישנם דברים שנרצה שיצוינו בקליפ (מקומות, אנשים, אירועים). בדרך כלל אלו דברים שניתן לעשות גם אחרי שנביא לעורך את חומרים הגלם אבל עדיף לפחות להתחיל לחשוב על כך עוד בזמן ארגון החומרים

לבדוק מהו פורמט חומרי הגלם שברשותנו: 

 

סוג הקובץ

האם יש לכם חומרים ישנים על קלטות וידאו למשל-חשוב לברר עם העורך אם הוא יכול להשתמש בהם

אם אתם נותנים DVD – אז האם זה סרט או קבצים מהמחשב?

כל פורמט אחר שיש ברשותנו ולא מפורט כאן

לנסות לאמוד בערך את אורך חומרי הגלם שיש ברשותינו

 (שעתיים, חמש, עשר…) זה ייתן לעורך מידע על כמות הזמן שהוא צריך להקדיש לצפייה בחומרים, כמה זמן ייקחו לו ההמרות במידה ויצטרך, ובכלל – תחושה כללית של זמן העבודה העומד בפניו (וכמובן שזה משפיע על התמחור. לכן כדאי לברור את החומר כמוסבר בסעיפים הקודמים)

יש לקחת בחשבון שנצטרך לשבת עם העורך בזמן הבאת החומרים, ואולי אפילו לקבוע פגישה נוספת כדי לצפות בהתקדמות שלו ולדעת האם היא לרוחנו , ולעיתים נצטרך לקבוע אפילו עוד פגישה כדי לצפות בתוצר הסופי. בעיקרון, רוב העורכים מעלים לאינטרנט באיכות נמוכה יותר את התוצרים כדי להקל על הלקוח ולאפשר לו לצפות בהם דרך האינטרנט, אבל במקרה של סרטים ארוכים יותר החורגים מ-20דק', הדבר נהיה יותר קשה כי הקבצים כבדים והורדת האיכות כדי להעלותם לאינטרנט היא דרסטית יותר.ככל שמורידים את האיכות גם רואים פחות טוב, ולפעמים האיכות הופכת לירודה עד כדי כך שהיא בלתי ניתנת לצפייה באופן שכזה. לכן יש להעריך עם העורך בכלליות את אורך הקליפ/סרט שברצוננו לערוך, ולפי זה גם לקבוע עימו האם יראה לנו תוצרים דרך האינטרנט או בפגישה/ות נוספת/ות

 כדאי ומומלץ להכין רשימת שאלות אותן נרצה לשאול, כדי שלא נשכח לשאול כלום

עלינו להיות מוכנים לעובדה שאולי נצטרך להביא לעורך את מצלמת הוידיאו שלנו, ולדאוג שכל החומרים שאנחנו רוצים להביא לעורך נמצאים בידינו ולא אצל מישהו אחר. חבל שנגיע לפגישה וניאלץ להתמודד עם חוסר בחומרים/מצלמה מכיוון שהשאלנו אותם למישהו אחר ולא דאגנו לקחת אותם לפני. זה רק יעכב את העבודה ואת זמן קבלת הסרט המוגמר לידינו.

לסמוך על עורך הוידאו

ואחרי כל ההכנות ואחרי כל ההכנות יש עוד נקודה אחת חשובה מאוד שעלינו לקחת בחשבון: אנחנו כמובן צריכים לדעת מה אנחנו רוצים ומה הכיוון שלנו אך עם כל זאת עלינו גם לסמוך על עורך הוידיאו , כי זה המקצוע שלו, והוא יודע מה לעשות. אז כדאי לתת חירות אומנותית, ולהקשיב להערותיו. העורך יודע מה עובד טוב יותר ומה לא. דברים שנראים לנו כחשובים יכולים להיות לא מתאימים לרוח הקליפ. קטעים שאנחנו אוהבים ,יכול להיות שצולמו בצורה לא טובה (למשל צילום רועד), והם בלתי ניתנים לשימוש. מוזיקות שאנחנו רוצים להשתמש בהן יכולות להיות מהירות/איטיות מדי ולא לתרום למטרות הקליפ.

לעיתים יש לנו בראש רעיונות שלא תמיד ניתן ליישמם. גם לא לכל עורך יש את אותן היכולות כמו לעורכים אחרים. למשל, יש כאלה שיכולים לשלב אנימציות ויש כאלה שלא. חשוב לברר קודם כל שהעורך שבחרנו יכול לענות על צרכינו ועל מה שלא – שאנו מבינים ומקבלים זאת. חשוב מאוד שעריכת הקליפ תהיה שיתוף פעולה בינינו לבין העורך. סה"כ התוצאה הסופית חשובה באותה מידה גם לעורך הוידיאו, כי זוהי עבודה שלו והשם הטוב שלו שמונח עליה.