עמוד הבית>קידום אתרים אורגני בגוגל

קידום אתרים אורגני בגוגל - מדריך למתחילים

טייטל/דסקריפשן

מורידים את תוסף YOAST (יואסט בוורדפרס). ומתחילים לכתוב "טייטל" ו"דקסריפשן", מכילים בתוכם גם את הביטויים המקודמים בעמוד

"מזוודת הכלים"

יש כמה דברים בסיסיים שחייבים להכיל בעמוד, ואני מדברת על הכותרת הראשית המוגדרת כ-H1. כמו כן כדאי שעמוד יכיל כותרות H2 והטקסט יוגדר כ-"div". 

אלמנטים מומלצים

מומלץ שכל עמוד יכיל: תוכן עניינים, תמונה שעליה יופיע הביטוי הראשי שאתם מקדמים על העמוד (טקסט בעיצוב התמונה), טבלאות ופסקה עם בולטים.

קידום אתרים אורגני בגוגל: סוף מעשה במחשבה תחילה

קידום אתרים אורגני בגוגל זה עניין של השקפה. מקדמים שונים יתעסקו בדברים שונים ויתנו חשיבות לדברים אחרים. אבל לא משנה איזה אתר אתם מקדמים ואחרי איזה מקדם אתם עוקבים, הדבר הכי חשוב שאתם צריכים להבין לגבי קידום אתרים אורגני בגוגל, זה שמי שמקבל את כל התשובות לשאלה אותה חיפש, זה האתר שגוגל יציג ראשון. 

דברים נוספים שמאוד חשובים לגוגל הם מהירות האתר (לפי פרמטרים של גוגל) וחוויית המשתמש של הגולש – בעיקר במובייל.

הרבה מקדמים נוטים לשכוח שהמובייל לרוב אפילו יותר חשוב מהדסקטופ ושוכחים לעבור עליו לפני הפיבלוש של האתר או העמוד. וזו בפני עצמה טעות  חמורה ביותר.

אז איך יודעים לתת לגולש את התשובות הנכונות ואיך יודעים בכלל מהן השאלות

מחקר מילים

המקום הראשון שאתם צריכים להתחיל בו, לפני שאתם בכלל מתחילים לקדם, זה לעשות מחקר מילים כמו שצריך. מה הלקוחות שלכם מחפשים, מה השירות שהם הכי זקוקים לו, מה הפתרון שאתם מעניקים להם.. אבל הכי חשוב זה איך אתם רוצים שהם ימצאו אתכם. תחשבו מהם הביטויים שהם מחפשים בגוגל ועל ידי כלים כגון Google Adwords אתם יכולים לחפש ביטויים ולראות מה נפח החיפושים לביטוי המסוים. שימו לב שאם אין לכם קמפיין PPC פעיל בגוגל, אז גוגל אדוורדס לא ייתן לכם נפח חיפושים. במקרים כאלה יש כלים נוספים בתשלום שיכולים לתת לכם נפח חיפושים ועליהם אני מדברת בפסקה הבאה.

אז אם אתם באמת רוצים לקדם את האתר שלכם ואם אתם באמת רוצים להיות במקום הראשון, אז אני ממליצה לשלם על הכלים האלה – כגון תוכנת AHREFS, ולעשות דרכם מחקר מילים כמו שצריך.

לאחר שעשיתם מחקר מילים כמו שצריך ואתם יודעים מהם הביטויים שאם רוצים לקדם בעמוד שלכם, אז אתם באמת יכולים להתחיל.

    1. תוכן עניינים בעמוד

    2. יכול מאוד לעזור: טבלה וכתיבה בבולטים (1,2,3 וכו')

מחקר מתחרים

בכל נושא שלא יהיה שאתם רוצים להתחיל לקדם – אתם צריכים לעשות מחקר מתחרים. "מחקר מתחרים" זה בדיוק כמו שזה נשמע. בודקים מי המתחרים שלכם בתחום. אם אתם מקדמים עבור מישהו אחר – אז תמיד צריך לבדוק איתו ולשאול מי המתחרים הגדולים שלו. בנוסף – בעל העסק תמיד יידע להגיד לכם גם באילו נושאים הוא הכי רוצה להתמקד, ומהם הביטויים שהוא חושב שלפיהם אנשים מגיעים אליו. 

שלב שני במחקר מתחרים זה לעשות חיפוש בגוגל ולבדוק את הביטויים שנתן לכם בעל העסק, ולראות מה התוצאות של גוגל. גוגל תמיד נותן לכם גם המלצות לביטויים:

חיפוש בגוגל

בנוסף, אתם יכולים לבדוק האם הביטוי הזה מחופש בנפח גדול או לא על ידי המספרים שגוגל בעצמו נותן לכם:

חיפוש בגוגל נפח חיפושים 1
חיפוש בגוגל נפח חיפושים 2

ובסוף תוצאות החיפוש, ממש למטה, תוכלו לקבל רעיונות נוספים

ביטויים מחופשים בגוגל

בשלב השלישי במחקר המתחרים אתם צריכים להיכנס לאתרים הראשונים שגוגל מציג – ולבדוק מה הם עשו שגרם להם להיות בתוצאות הראשונות בגוגל. תיכנסו לשלוש/ארבע תוצאות ראשונות. תבדוק מהם המאמרים שלהם באתר – נושאים, סגנון, כמות מילים בכל מאמר, כותרות, נראות האתר, חוויית המשתמש שלו.. אחרי שתבחנו את האתרים האלה כמו שצריך, תוכלו להתחיל לחשוב כיצד אתם עושים את זה טוב יותר.  בכתיבת תוכן לאתר אינטרנט אתם צריכים תמיד לחשוב איך אתם יכולים לקחת את מה שהמתחרים שלכם עושים ולשפר את זה, על מנת שתוכלו לעקוף אותם

מתחילים לקדם את האתר שלנו בגוגל

מתחילים מהבסיס טיפים

אז בואו נתחיל מהבסיס: מה אנחנו צריכים שהעמוד שלנו יכיל על מנת שהקידום יהיה אפקטיבי.

נתחיל מהתבניתיות של העמוד שלנו:

  1. כותרת ראשית H1 – כותרת המכילה את הביטוי הראשי שאתם מקדמים על העמוד
  2. תמונה טובה הקשורה לנושא. ממליצה מאוד להשתמש בתוכנה כגון קנבה, ולעצב את התמונה שלכם שתיראה יפה. כמו כן התמונה שלכם צריכה להכיל (אני מדברת בעיצוב עצמו) את הביטוי הראשי של העמוד שלכם. לדוגמא:

3. פסקה שמוגדרות כ-div (בוורדפרס לדוגמא שימוש בווידג'ט של טקסט רגיל פותר את הצורך בהגדרה הפסקאות בצורה נכונה).

4. תוכן עניינים בעמוד – מומלץ מאוד! בוורדפרס פרו יש ווידג'ט מובנה שעושה לכם את זה בשניה.

5. מאמר מובנה על ידי פסקאות, כאשר לכל פסקה כותרת H2 שמכילה ביטוי מקודם. מומלץ לא "להספים" (SPAM) במאמר שלכם עם יותר מדי פעמים של הביטוי המקודם ולכן מומלץ לחפש ביטויי "זנב ארוך" או ביטויים מחופשים דומים של הביטוי שלנו על מנת שננסה גם לקדם אותם, וגם בעזרתם נקדם את הביטוי שלנו. 

דוגמא לביטוי ראשי מקודם: "קידום אתרים בגוגל". 

ביטויי זנב ארוך/ביטויים דומים: "קידום אתרים אורגני בגוגל", "איך לקדם אתר בגוגל", "מה זה קידום אורגני", "seo קידום אורגני" וכו'

6. שילוב תמונה או 2 במאמר שלנו – ולא לשכוח לתת לתמונות תגי אלט

7. יכול מאוד לעזור: הוספת טבלה, סרטון, וכתיבה בבולטים (1,2,3 וכו')

8. טופס יצירת קשר בעמוד/כפתור עם הטלפון (מומלץ שיהיה קליקבילי בנייד ועם קישור התקשרות)/קישור וואטסאפ ליצירת קשר מהירה ונוחה.

SEO MANUAL HEBREW

הוספת מאמרים לאתר

חשוב מאוד!

כשמוסיפים מאמרים חדשים לאתר על מנת לקדם ביטויים הנמצאים על עמודים אחרים – יש לעשות זאת דבר ראשון כבלוג.

מה שצריך, וחשוב מאוד להבין, זה שאתם צריכים להעלות מאמרים תומכים, עם ביטויים השונים מהביטויים אותם אתם מקדמים, והביטויים האלה צריכים להיות קשורים לתחום של הלקוח שלכם ומעולם התוכן שלו, אבל מצד שני אסור שהביטויים האלה יתחרו בעמודים הקיימים והחשובים שלכם.

בקידום אתרים אורגני בגוגל - חשוב לשמור על מקוריות

1

ביטוי במאמר תומך הוא לא ביטוי זנב ארוך

ביטוי במאמר תומך לא צריך להיות ביטוי זנב ארוך לביטוי מקודם באתר

2

מאמר ללא ביטוי מקודם איננו ראוי להיות באתר

כל מאמר שמעלים - יש לעקוב אחרי הביטוי המקודם עליו ולוודא שגם הוא מקבל מיקום טוב. אחרת מה הטעם במאמר?

3

שימרו על מקוריות בנושא המאמר - שיהיה מעניין ומושך

חישבו על נושא שקשור לתחום, שיביא לכם טראפיק, וכאמור - שאיננו מתחרה עם ביטוי אחר באתר

קישורים חיצוניים - האם חובה על מנת לקדם אתר בגוגל?

אז יש אנשים שאומרים שעל מנת לקדם אתר בגוגל אנחנו חייבים שיהיו קישורים חיצוניים מאתרים חזקים.

האם זה נכון?

האמת היא שאין תשובה שאפשר להגיד שהיא הנכונה. יש הגורסים שכן חייבים קישורים חיצוניים ויש את אלה שגורסים שלא. אני יכולה להגיד מניסיון שיש לי לקוחות שאין להם תקציב למאמרים, ואני עדיין מצליחה לקדם עבורם ביטויים חזקים ולהגיע למקומות הראשונים.

בסופו של דבר גוגל מסתכל על מספר היבטים:

1.האם אנחנו עונים על השאלה של הגולש? האם כשהוא מחפש את הביטוי המקודם ומגיע לאתר שלנו, הוא מרגיש שהוא קיבלת בדיוק את התשובה לשאלה ששאל? זה הדבר הכי הכי חשוב

2. חוויית המשתמש – כיום חשוב להבין שרוב הכניסות מתבצעות דרך הנייד. חשוב מאוד להתאים את הנראות של הנייד ולייצר לגולש סביבה בטוחה בה הוא מטייל בנוחיות: מוצא מה שצריך, איננו לוחץ על אלמנטים שנעלמים, מבין מה הוא צריך לעשות, צבעים נגישים, נוחים וברורים ועוד

3. מהירות האתר צריכה להיות סבירה. מבחינתי הסעיף הזה והסעיף הקודם הם אותו הדבר. כי אם  הגולש מחכה הרבה זמן עד שעמוד נטען, אז הוא יעזוב. כלומר זו לא חוויית משתמש טובה. צריך לשים על זה דגש חזק מאוד.

קישורים חיצוניים ללא תקציב - איך עושים את זה נכון

אוקיי – אז החלטנו שכרגע לא נשקיע בקישורים חיצוניים בתשלום. מה כן כדאי לנו לעשות?

קידום האתר דרך גוגל לעסק שלי

תשתמשו בכרטיס גוגל לעסק. תעלו פוסטים עם קישורים לאתר, מוצרים, עדכונים.. תהיו נגישים ללקוחות שלכם ותעזרו ללקוחות פוטנציאלים להגיע אליכם

העלאת מאמרים לבלוגים חינמיים

אתרים טובים להעלאת מאמרים: רידרבלוגריםמאמרנט

יוטיוב

פיתחו ערוץ ללקוח וסדרו אותו כמו שצריך: קישור לאתר, תמונת קאבר, שם של העסק. לאחר מכן הכינו סרטונים והשקיעו בכותרת של הסרטון. כותרות ביוטיוב צריכות לכלול את הביטוי המקודם שלכם. עדכנו את התיאור של הסרטונים בתוכן שיווקי. הוסיפו קישור לאתר – לעמוד הרלוונטי הקשור לביטוי שאתם מקדמים

 

לסיכום - קבלו את המדריך המקוצר לקידום אתרים אורגני

אוקי – אז איך מתחילים בקידום אתרים אורגני? הנה הפעולות הכי בסיסיות שאתם צריכים לדעת וסיכום כל השלבים שצריך לעשות על מנת לקדם את האתר שלכם בצורה אורגנית ונכונה בגוגל:

ערכו מחקר מילות מפתח:

הצעד הראשון באופטימיזציה של אתר מסוים למנועי חיפוש הוא לזהות את מילות המפתח שקהל היעד שלכם מחפש. השתמש בכלי מחקר מילות מפתח כגון Google Keyword Planner או Google Adwoeds או Google Trends כדי למצוא את מילות המפתח הרלוונטיות לאתר שלכם.

בצעו אופטימיזציה של תוכן האתר שלך:

בצעו אופטימיזציה של תוכן האתר על ידי הכללת מילות המפתח במטא כותרות ותיאורים. באתרי וורדפרס ניתן להשתמש בתוסף YOAST. אם יש לכם WIX – יש שם אזור מותאם להגדרה. במידה ויש לכם אתר שנבנה במערכת סגורה, יש לפנות למתכנת על מנת לתת לכם גישה להגדרות הטייטל והדסקריפשן. הקפידו להשתמש במילות המפתח בצורה טבעית והימנעו מדחיסות של מילות מפתח. כמו כן מומלץ לא להתמקד ביותר מדי מילים בעמוד, אלא רק בביטויים שדומים לביטוי המקודם. לדוגמא: קידום אתרים/קידום אתרים אורגני/קידום אתרים אורגני בגוגל – כל אלה יכולים להיות מקודמים על אותו העמוד. אבל קידום אתרים אורגני ומה זה צ'אט GPT – מומלץ שיקודמו כל אחד בעמוד משלו.

שפרו את מהירות האתר:

מהירות האתר היא גורם חשוב מאוד בדירוג מנועי החיפוש. השתמשו בכלים כגון GTmetrix ו-Google PageSpeed Insights כדי לבדוק את מהירות האתר שלכם ולזהות אזורים לשיפור. כאשר מריצים את האתר באחד מכלים הללו, מקבלים הערות לתיקון, וכך יודעים מה צריך לשנות.

צרו תוכן באיכות גבוהה:

יצירת תוכן איכותי הרלוונטי לקהל היעד הוא חלק מהותי מקידום אתרים. הקפידו ליצור תוכן מרתק, אינפורמטיבי ומספק ערך לגולשי האתר. השתמשו במילות מפתח רלוונטיות בתוכן וכללו תמונות וסרטונים כדי להפוך אותו למושך יותר.

בנו קישורים נכנסים באיכות גבוהה:

קישורים נכנסים הם גורם מפתח בדירוג מנועי החיפוש. התמקדו בבניית קישורים נכנסים באיכות גבוהה מאתרים מוסמכים בענף שלכם. השתמשו בבלוג אורחים, בניית קישורים שבורים וטקטיקות אחרות לבניית קישורים כדי לבנות קישורים נכנסים לאתר שלך. ניתן להשתמש ברשתות החברתיות, יוטיוב וכו' אשר עוזרים גם הם לדחוף את האתר קדימה (על כך ארחיב בהמשך). כמו כן צרו רשת של קישורים פנימיים בתוך האתר בצורה נכונה ומסודרת, עם אנקורים ברורים וקישורים לעמוד הרלוונטי לאנקור בלבד.

בצעו אופטימיזציה של מבנה האתר:

מבנה האתר משחק תפקיד חשוב בדירוג מנועי החיפוש. ודאו שלאתר יש מבנה ברור ואינטואיטיבי שמקל על מנועי החיפוש לסרוק ולהוסיף את הדפים שלך לאינדקס.

השתמשו במדיה חברתית:

כאמור, מדיה חברתית היא חלק חשוב בקידום אתרים. השתמשו בפלטפורמות מדיה חברתית כגון פייסבוק, טוויטר ולינקדאין כדי לקדם את האתר וליצור מעורבות עם הקהל שלך. הקפידו לכלול קישורים לאתר בפרופילים ובפוסטים במדיה החברתית וביוטיוב.

גוגל לעסק שלי:

פיתחו כרטיס עסק בגוגל והעלו לשם פוסטים, מוצרים, תמונות ועוד עם קישורים אל האתר תוך שימוש בביטויים שברצונכם לקדם. תוכלו למצוא באתר שלי מדריך לקידום ולשימוש בכרטיס גוגל לעסקים.

עקבו אחר הביצועים שלכם:

השתמשו בכלים כגון Google Analytics כדי לעקוב אחר ביצועי האתר ולזהות אזורים לשיפור. עקבו אחר דירוג מנועי החיפוש, תנועה, שיעור יציאה מדף כניסה ומדדי מפתח אחרים כדי למדוד את האפקטיביות של מאמצי ה-SEO שלכם.

הישארו מעודכנים:

הישארו מעודכנים בחידושים ושינויים באלוגריתם של גוגל על מנת שלא תישארו מאוחר ועל מנת להבין מה אתם צריכים לעשות על מנת למנוע ירידה של המיקומים של הביטויים שלכם, ואולי להיחשף לשיטות קידום חדשות אשר יכולות לתרום לדירוג האתר שלכם בגוגל, ולמיקומים.

על ידי ביצוע שלבים אלה, תוכלו לשפר את דירוג האתר במנועי החיפוש ולמשוך יותר תנועה אורגנית לאתר. זכרו שקידום אתרים הוא תהליך ארוך טווח, וייתכן שייקח קצת זמן עד שתראה תוצאות. הישארו סבלניים והמשיכו לשפר את קידום האתרים שלכם לאורך זמן.

זיכרו להתחיל מהבייסיק - ומשם להתקדם