עמוד הבית>GMB גוגל לעסק שלי מדריך

פרופיל גוגל לעסק שלי - GOOGLE MY BUSINESS (GMB) - המדריך המלא והמעודכן 2024!

יש לכם עסק אבל הוא לא נמצא ברשימת העסקים של גוגל? טעות גדולה!
ההרשמה לגוגל לעסק שלי היא פשוטה מאוד. העניין שיותר מסובך זה לאשר את העסק.
את כל כל הפרטים – למה חשוב לרשום את העסק שלכם ב-GOOGLE MY BUSINESS או בשמו החדש GOOGLE BUSINESS PROFILE, מהם השלבים ובמה זה יכול לתרום לכם – אסביר לכם מיד

פרסום בגוגל לעסק שלי

למה אתם צריכים שהעסק שלכם יופיע ב-Google My Business/Google Business Profile

התשובה הראשונה לשאלה הזו היא קודם כל "למה לא?". גוגל זה אינדקס העסקים הכי גדול בעולם! אז למה שלא תרצו להופיע בו?

התשובה השנייה שלי תתחיל בשאלה: מכירים את זה שאנשים משלמים כסף כדי להופיע בגוגל?  מצחיק לא? בין אם זה גוגל ממומן או קידום אורגני לאתר – אתם משלמים כסף, והרבה. אז למה שלא תעשו קידום בגוגל בחינם?! זו באמת שאלה מצחיקה כי אני לא חושבת שמישהו יכול לענות עליה ברצינות. 

עוד על החשיבות של פתיחת פרופיל Google My Business - כרטיס העסק שלכם בגוגל
וניהולו השוטף

פרופיל גוגל לעסק שלי, או בשמו GMB (ראשי התיבות של Google My Business), זה אחד המקומות שהכי חשוב שהעסק שלכם יהיה רשום אם אתם רוצים שאנשים ישמעו עליכם ללא כל פרסום ממומן. כל בעל עסק שיכול להוכיח את בעלותו (פעם כל אחד יכל לרשום את עצמו, אבל היום זה קצת יותר מסובך כי צריך להוכיח בעלות על ידי גלויה שלא תמיד מגיעה בזמן ליעד. אבל זה כבר סיפור של מאמר אחר…) יכול לרשום את העסק שלו במפה של גוגל ולהתחיל לקבל לידים ללא הצורך בקידום ממומן של הכרטיס. ופה בעצם החשיבות של הכרטיס הזה: כרטיס חינמי המקודם על ידי גוגל, אם תשתמשו בו כראוי.

האם אני יכול/ה לפתוח כרטיס עסק בגוגל בעצמי?

התשובה לשאלה הזו היא "ברור שכן!". וזה אפילו מאוד מאוד פשוט. אבל זה דורש כמה דקות וקצת חשיבה. אם כי תמיד אפשר לשנות דברים אחר כך. מה שכן אתם צריכים להיות מוכנים לתהליך, כי לרוב גוגל לא סומך עליכם שזה העסק שלכם וירצה שתאמתו את זה על ידי גלויה שתישלח לכתובת העסק. אם אין לעסק שלכם כתובת מוגדרת תמיד תוכלו לבחור באופציה שאין מיקום פיזי ואז תידרשו לתת כתובת רק עבור הגלויה שתישלח כי עליה יהיה קוד שתצרכו להקליד. ממש ממש לפעמים גוגל ישר מאשר את העסק על המקום.

מה המידע שמכיל "כרטיס גוגל לעסק שלי"

ב"כרטיס גוגל לעסק שלי" תוכלו לעדכן כתובת פיזית של העסק, מספר טלפון, שעות פתיחה, כתובת אתר אינטרנט, כתובת עמודי פייסבוק ואינסטגרם, מיקום במפה,  מידע כללי על העסק, מיני אתר של גוגל (ובגלל שזה של גוגל אז יש לזה חשיבות מבחינתו), מענה לשאלות של גולשים, ביקורות (חשוב מאוד כי גוגל נותן לזה הרבה משקל וגם אנשים שהיום מחפשים המלצות לוקחים בכובד ראש את ההמלצות שהם רואים בכרטיס). מאוד מומלץ להשיב גם לביקורות שליליות. 

כמו כן אתם יכולים להעלות לכרטיס העסק פוסטים, מבצעים, לוגו, תמונות של העסק, מוצרים, עדכונים מיוחדים (בתקופת הקורונה יש "עדכון קורונה" שמקבל התייחסות רבה מגוגל ומקדם הרבה עסקים למעלה).

איך מקדמים את העסק דרך "google לעסק שלי"?

הדבר הראשון שצריך להבין זה שמכיוון שאנחנו רושמים את העסק שלנו במפות, אז כל מי שיחפש עסק באזור שלנו, יכול להיחשף אלינו ך ורק בגלל המיקום! 

דבר שני שצריך להבין זה שלמרות המיקום, גוגל לא תמיד יבחר להציג את העסק שלנו בין הראשונים. על מנת שזה יקרה, עלינו לתחזק כראוי את כרטיס העסק שלנו ב"google לעסק שלי". ואז לא רק שגוגל יחשוף אותנו לאנשים שקרובים אלינו גיאוגרפית, אלא גם אנשים שמחפשים ביטויים מסוימים. אז מה עלינו לעשות? אלו הן הפעולות הכי חשובות שעליכם לעשות בgoogle לעסק שלי:

  1. לעדכן פרטי קשר: שם העסק, טלפון, שעות קבלה, קטגוריות רלוונטיות, תיאור העסק, וכל מה שניתן לפרט.
  2. עדכון מוצרים. לא משנה מה העיסוק שלכם, תמיד אתם יכולים לפרט את המוצרים שלכם. אפשר לקחת גם מסלולים שונים שאתם מספקים ולהגדיר כל אחד מהם כמוצר.
  3. ביקורות – אני ממליצה לבקש ביקורות מלקוחות שאתם יודעים שמרוצים מהשירות שלכם. גוגל מספק קישור ישיר לאזור ההמלצה, כך שאתם יכולים לשלוח הודעה בוואטסאפ עם קישור והלקוח ישר נכנס וכותב לכם ביקורת. יש שאומרים שככל שיש ביקורות טובות, והתייחסות שלכם לביקורות (הטובות אבל גם הפחות) – זה מעלה את הדירוג שלכם בגוגל מפות.
  4. העלאת פוסטים – אני ממליצה להעלות פוסט ל-google לעסק שלי לפחות פעם בשבוע. פוסט שכולל טקסט שיווקי + תמונה (שכמובן חשוב שיהיו לכם עליה זכויות יוצרים) ומתחת קישור לעמוד רלוונטי באתר או דף נחיתה או קישור למספר הטלפון שלכם על מנת לעודד התקשרות מיידית של הלקוח הפוטינציאלי ברגע החשיפה לפוסט). שימו לב שיש 3 סוגי פוסטים: "מה חדש" שזה סוג הפוסט שדיברתי עליו. סוג נוסף הוא "מבצעים", והאחרון – אירועים.

זקוקים לעזרה עם כרטיס העסק? להצעת מחיר השאירו פרטים או שילחו הודעה בוואטסאפ

מחירון קידום כרטיס עסק בגוגל

למה אני צריך/ה חבילת קידום לכרטיס העסק בגוגל?

לבטח שאלתם את עצמכם מדוע אתם צריכים בכלל חבילה של קידום של הכרטיס. הרי כל מי שמחפש אתכם ימצא אתכם, נכון? התשובה היא נכון, אבל רק אם יחפשו אתכם בשם שלכם.  כי גם אם אתם נותנים את השירות שהגולש חיפש, וגם נמצאים באזור שלו, גוגל לא בהכרח יראה את הכרטיס שלכם בין התוצאות הראשונות. אלא אם כן אתם באמת יחידים ממינכם בתחום שלכם באזור הספציפי שלכם.

אבל – בואו נגיד שהעסק שלכם ברמת גן ומישהו בפתח תקווה מחפש שירות שאתם נותנים. לצורך העניין, נגיד שאתם נותנים שירות של אפיית עוגות. אם מישהו בפתח תקווה יחפש "עוגה ליום הולדת" וזה שירות שאתם נותנים, הסיכוי שגוגל יראה את הכרטיס שלכם הוא מזערי ביותר, שכן גוגל מראה חיפושים לוקלים. אבל אם אתם מקדמים את הכרטיס, ומשתמשים במילות המפתח הנכונות, יש מצב שגוגל יחליט כן להראות דווקא את הכרטיס שלכם, בין התוצאות הראשונות, למרות שאתם לא נמצאים באותו אזור. וזה בגלל שהקידום עובד על מילות מפתח ומחקר מילים ולפעמים גוגל מזהה כרטיס כאוטוריטה בתחום מסוים, ומציג אותו גם למי שלא בהכרח מחפש אותו באותו האזור בדיוק.

בנוסף – יש הרבה עסקים שמכינים עוגות ברמת גן. גם אם מישהו ברמת גן יחפש "אפיית עוגות" או אפילו "אפיית עוגות רמת גן", והעסק שלכם, לפי הדוגמא שלנו מעלה, נמצא ברמת גן – באזור החיפוש של הגולש – עדיין גוגל יכול להראות הרבה כרטיסים אחרים לפני שיראה את שלכם. לכן הקידום של הכרטיס כל כך חשוב. איך תבלטו מבין כל העסקים? איך גוגל יידע שאתם העסק הכי רלוונטי לגולש? אתם צריכים לעדכן את הכרטיס כל הזמן. להעלות פוסטים עם מילות המפתח הנכונות, להוסיף מוצרים, לעדכן במבצעים ועוד.

google לעסק שלי - מה זה "פוסט" + רעיונות לפוסטים בכרטיס העסק שלי בגוגל

בטח אתם שואלים את עצמכם אלו סוגי פוסטים אפשר להעלות לכרטיס העסק שלכם בפרופיל גוגל לעסק שלי.  אז דבר ראשון שאני ממליצה זה לעשות קודם כל "שיעורי בית". מה זאת אומרת? 

תעשו מחקר מילים ותחליטו על מספר מילות מפתח בהן תרצו להתמקד. מומלץ שמילות המפתח יהיו ביטויים מחופשים בגוגל, אבל הייתי ממליצה לא ללכת על ביטויים תחרותיים מדי. 

לאחר שבחרתם מילות מפתח – מומלץ להשתמש בכל פוסט בביטוי אחד ולא לשלב, גם אם הנושא דומה. הפוסטים צריכים להיות מאוד ממוקדים.  

תמיד תחשבו האם הפוסט שלכם מיועד על מנת להכניס את הלקוח לאתר – או אולי להתקשר אליכם מיידית? לפי זה תבחרו באופציה הנכונה.

הנה כמה רעיונות לפוסטים: העליתם מאמר חדש לאתר? העלו פוסט עם כמה מילים על המאמר + שימוש במילות המפתח שאותן תרצו לקדם עם קישור לאתר. מבצע חדש? העלו פוסט מבצע. אירוע בעסק? פוסט אירוע. יש לכם שירות שאתם רוצים להתמקד בו? תעלו על זה פוסט עם התמקדות בביטוי. פוסט לדוגמא: הביטוי המקודם בפוסט שהעליתי היה "גוגל לעסק שלי". העליתי לפוסט תמונה מקורית שלי + התמקדות בביטוי + קישור לעמוד הזה באתר שלי המדבר על הנושא:

רעיונות לפוסטים בgoogle לעסק שלי | רינת מחלב


סרטון הדרכה על כתיבת פוסטים שמביאים אותך לתוצאות הראשונות בחיפוש בגוגל

פרופיל גוגל לעסק שלי - עשה ואל תעשה!

עשה אל תעשה
פתחו כרטיס ב"גוגל לעסק שלי" דרך המפות בגוגל
אל תשאירו את העסק שלכם ללא רישום בגוגל מפות
ערכו את פרטי הכרטיס ככל האפשר
כרטיס לא מעודכן או פרטים לא נכונים
העלו כמה שיותר פוסטים - לפחות פוסט אחד בשבוע
כרטיס ריק מתוכן
לענות לביקורות טובות וגם לאלה שפחות
להשאיר ביקורות ללא תגובה ראויה (בעיקר בפחות טובות)
שלחו קישור ללקוחות להשארת ביקורת בכרטיס העסק
להתבייש ולא לבקש ביקורות מלקוחות שאתם חושבים שהיו מרוצים

פרופיל גוגל לעסק שלי - איך עורכים את הכרטיס

לאחר שדיברנו על "מה זה כרטיס העסק שלי בגוגל", למה זה חשוב, וכיצד פותחים אותו, אסביר כיצד עורכים את כרטיס העסק בגוגל דרך המחשב.

שימו לב!

לא מזמן, גוגל שינו את השם של כרטיס העסק בגוגל ל"Google Business Profile" וגם דרך העריכה השתנתה. במאמר זה אסביר על הממשק החדש.

קידום העסק שלך בGOOGLE MY BUSINESS | google business profile

Google Business profile | Google My Business גוגל לעסק שלי - החדש -
אז כיצד עורכים את כרטיס העסק שלכם בגוגל בממשק החדש

Google Business Profile זה השם החדש של כרטיס העסק של עסקים בגוגל. לפני כן כולם הכירו אותו כ-GMB:

Google My Business. אך לא מזמן גוגל עשו שינוי לא רק בשם אלא גם בממשקי העריכה. בנוסף לדרך העריכה החדשה (למרות שעדיין ניתן לערוך גם בדרך הישנה) עליכם לדעת כי כבר לא ניתן לערוך עסקים מהפלאפון דרך האפליקציה הישנה אלא דרך גוגל מפות – גם על כך ארחיב בהמשך…

Google Business Profile - מה חדש

השינוי המהותי הוא באופי ובגישה בה גוגל נוקטים . "פרופיל גוגל לעסק שלי" מזכיר לנו יותר את הגישה של המדיות החברתיות. יש כאן דגש על פרופיל של עסק ולא רק עוד עסק שנמצא בגוגל. היחס לכל העניין השתנה - העסק שלכם הוא מיקום שנמצא בבעלותכם. הרבה בעלי עסקים שמו לב גם לשינוי בגישה של אימות הכרטיס - כמעט ולא מאפשרים אימות על ידי טלפון או מייל. לרוב יש צורך בגלויה שצריכה להגיע אל העסק וכל שינוי קטן לאחר מכן בכתובת דורש אימות מחדש.

בנוסף - האפליקציה במובייל כבר לא קיימת וניהול הכרטיס מתבצע דרך אפליקציית המפות.

 

ניהול כרטיס "העסק שלי בגוגל" החדש - ככה עושים את זה

יש להתחבר לג'ימייל של העסק. לאחר מכן עושים חיפוש בגוגל על פי שם העסק ומקבלים את המסך הבא:

גוגל לעסק שלי googlemybusines
גוגל לעסק שלי googlemybusines | רינת מחלב

 

אופציה נוספת וטובה בעיקר כאשר אתם מנהלים מספר כרטיסי עסק (סניפים לדוגמא) היא לכתוב בשורת החיפוש "my business" ואז תקבלו את רשימת העסקים המלאה שלכם

דרכי חיפוש oogle Business Profile‏G

 

Google Business Profile - הצגת כמות חיפושים של העסק בגוגל ו"תובנות"

שימו לב שמתחת ל"העסק שלך ב-GOOGLE" ניתן לראות כמה פעמים גוגל הציג את העמוד שלכם החודש בחיפושים.

כרטיסי העסק שלי בגוגל MY BUSINESS כמות צפיות

 

לחיצה על מספר ההופעות יוביל אתכם לעמוד ה"תובנות" החדש שמראה מילות חיפוש שגוגל מציג אותנו, כמה התקשרו, נכנסו לאתר וכו'. לחצו על המילה תובנות להסבר מורחב יותר

עריכת כרטיס "גוגל לעסק שלי" החדש

לחיצה על עריכת הדף העסקי מביאה למסך זה:

כרטיסי העסק שלי בגוגל MY BUSINESS עריכת הכרטיס העיסקי

לחיצה על קידום מביאה למסך זה:

GOOGLE BUSINESS PROFILE קידום העסק

לחיצה על לקוחות מביאה למסך זה:

GOOGLE BUSINESS PROFILE לקוחות

כניסה להגדרות נוספות

קיימות שתי אופציות.. לחיצה על החץ נותנת אופציות נוספות:

אפשרויות נוספות MY BUSINESS אפשרויות נוספות2

וגם על ידי לחיצה על 3 הנקודות:

אפשרויות נוספות MY BUSINESS אפשרויות נוספות1

ניהול הביקורות בכרטיס העסק – שליחת לינק ללקוחות לכתיבת ביקורת ואל תתביישו!

הדבר הכי חשוב לגבי ביקורות הוא לא להתבייש ולבקש מלקוחות מרוצים שיכתבו עבורכם ביקורת. על מנת להקל עליכם את התהליך, אתם יכולים לשלוח ללקוחות שלכם הודעת סקר קלה המבקשת מהם לכתוב ביקורת במידה והם מרוצים, ובהודעה אתם נותנים להם קישור ישיר לכתיבת הביקורת.

 

ניהול הביקורות בממשק החדש של Google Business Profile היא מאוד פשוטה וממש בקלות ניתן לשלוח לינק ללקוחות על מנת שישאירו ביקורת ישירות בכרטיס! אז איך עושים את זה? בקלות:

לינק לשליחת ביקורות MY BUSINESS

לוחצים על האופציה המסומנת בתמונה שמעל בצהוב ומיד תגיעו לחלון שייתן לכם קוד לשיתוף בוואטאס ובפלטפורמות נוספות שכאשר הלקוחות שלכם ילחצו עליו הם יוכלו להשאיר ביקורת ישירות בכרטיס וללא בעיה!

קבלת לינק לשליחת ביקורות MY BUSINESS

 כללי ברזל שחשוב לזכור בכל מה שקשור לביקורות בכרטיס העסק שלכם בגוגל

✔️השיבו לביקורות רעות ולא רק לטובות. עדיף להזמין את הלקוח להשאיר פרטים כדי שתוכלו לחזור אליו ולבדוק מה קרה, או פשוט לכתוב את הצד שלכם.

✔️אל תתביישו ותבקשו מלקוחות שאתם יודעים שהם מרוצים לכתוב ביקורת על ידי שליחת לינק ישיר לכתיבת ביקורת לעסק - על כך ארחיב בהמשך

✔️לעשאהל דרייר יש שיטה טובה לשלוח ללקוחות בקשה לדירוג בלי להסתבך. חפשו בקישור שנתתי את "טיפ הזהב".

✔️אם יש לכם הרבה ביקורות טובות בעמוד הפייסבוק שלכם, פשוט תוסיפו את הכתובת של העמוד וגוגל אוטומטית ימשוך את הביקורות. כנ"ל לגבי עמוד בדפי זהב או איזי - שם ברגע שגוגל מזהה שזה אותו העסק (כנראה רואה שהפרטים דומים בכתובת, אתר, טלפון ושם העסק),  הוא פשוט "מושך" את זה משם.  לדוגמא:

ביקורות בגוגל לעסק שלי GOOGLE BUSINESS PROFILE 

 

שליחת לינק ללקוחות לכתיבת ביקורת - אל תתביישו!

הדבר הכי חשוב לגבי ביקורות הוא לא להתבייש ולבקש מלקוחות מרוצים שיכתבו עבורכם ביקורת. על מנת להקל עליכם את התהליך, אתם יכולים לשלוח ללקוחות שלכם הודעת סקר קלה המבקשת מהם לכתוב ביקורת במידה והם מרוצים, ובהודעה אתם נותנים להם קישור ישיר לכתיבת הביקורת.

זקוקים לעזרה עם כרטיס העסק (בתשלום)? השאירו פרטים או שילחו הודעה בוואטסאפ

כיצד מסירים ביקורת שלילית מכרטיס העסק שלנו בגוגל?

 

כאשר קיימת האופציה לקבל ביקורות, אנו כמובן מסתכנים גם בביקורות לא טובות. לעיתים נקבל ביקורת שאיננה מוצדקת לטעמנו, או ביקורת שהמבקר השתמש במילים מעליבות או מזלזלות ונרצה להסירה. הבעיה מתחילה בזה שגוגל לא ממש אוהבת להסיר ביקורות. אך עדיין עומדות בפנינו מספר אופציות שיש סיכוי שיעבדו. אם כי אל תצפו לכך. אז מה בכל זאת אפשר לעשות?

דבר ראשון שניתן לעשות זה לדווח על הביקורת. נכנסים לביקורות, מחפשים את הביקורת שרוצים להסיר, לוחצים על 3 הנקודות שבצד הביקור ומדווחים כבלתי הולם:

גוגל מיי ביזנס - דיווח על ביקורת | רינת מחלב 

אחרי שתלחצו על "סימון כבלתי הולם" תגיעו למסך הבא בו תבחרו את הסיבה:

דיווח על ביקורת לא נכונה בכרטיס העסק בגוגל GOOGLE MY BUSINESS

לאחר יום או כמה ימים תקבלו הודעה למייל שלכם באם הביקורת נמחקה או לא. לא עזר? יש עוד משהו שאתם יכולים לעשות וזה לשלוח הודעה למרכז התמיכה של גוגל.

פנייה למרכז התמיכה של גוגל לעסק שלי

לפעמים נרצה לפנות ישירות לתמיכה כי ניתקל בבעיה באימות כרטיס העסק, בביקורות שלילית, מחיקת כרטיס העסק על ידי גוגל, בעיה טכנית שיש לנו או כל בעיה אחרת. כיצד עושים את זה?

על מנת לפנות למרכז התמיכה יש שלוש אפשרויות:

האפשרות הכי פשוטה היא פשוט להגיע ישירות למרכז התמיכה

אבל בכל מקרה אם איבדתם את הקישור או אין לכם כוח לחפש ואתם כבר בתוך הפאנל של הניהול – אז בטח שמתם לב שבכל אזור בפאנל יש את השלוש נקודות שבלחיצה עליהן תקבלו את האופציה לפנות למרכז התמיכה

פניה לתמיכה של גוגל לעסק שלי | רינת מחלב

אפשרות ראשונה – "עזרה ותמיכה" תביא אתכם למסך העזרה של גוגל. תגללו מטה ותבחרו באופציה "פנייה אלינו", ןמשם תמשיכו לפי ההוראות.

פניה לתמיכה של גוגל מיי ביזנס| רינת מחלב

אפשרות שניה – בחירה ב"שליחת משוב", ואז ייפתח לכם חלון בצד ומשם תבחרו באופציה העליונה:

גוגל מיי ביזנס תמיכה שלב 1

ב-2022 היה ניתן בסופו של דבר תגיעו לאופציה של צ'אט עם התמיכה. היום, ב-2024 כבר אין את האופציה הזו יותר והתמיכה של גוגל מאוד מצומצמת. אם במקרה הצלחתם להגיע לצ'אט אז תשתמשו בזה! ותכתבו לי בבקשה איך עשיתם את זה 🙂  למקרה שזה יחזור יום אחד

לצערי היום לא באמת ניתן ליצור עם גוגל קשר, אלא במקרים של אימות הכרטיס שלא מצליח ואנחנו מבקשים לאמת מולם בוידאו. במקרה זה נקבל מהם מייל שנוכל להגיב אליו לגביו שעה שמתאימה לנו.

גם במידה ונחסמנו מגישה לכרטיס בעקבות שינוי שעשינו שגוגל לא אהב – גם אז יש אופציה לערער, ובמידה שמערערים, מקבלים מהם מייל שניתן להגיב אליו. וקרה לי גם שלאחר שהגבתי וביקשתי יפה שיחזירו לי את הגישה, החזירו לי. שימו לב שמדובר על חסימת גישה לכרטיס ולא סגירה שלו.  גם זה קרה לי, שסגרו לי עסק והעלימו את הכרטיס מתוצאות החיפוש, וגם אז הצלחתי להחזיר. ולפעמים הם פשוט מבקשים לאמת מחדש אם עשיתם שינוי מסוים בכרטיס כמו שינוי שם או טלפון, ואז אין ברירה אלא לחכות שוב לגלויה.

כללי ברזל שחשוב לזכור בכל מה שקשור לביקורות בכרטיס העסק שלכם בגוגל

*יש לציין שכיום, 2024, יש בעיה שאנחנו לא מקבלים יותר ביקורות בכרטיס העסק. האפשרות הזו נחסמה בגוגל מאז המלחמה. אפשר להגיב לביקורות, אבל לא ניתן כרגע לקבל חדשות. אני לא יודעת אם בסופו של דבר כל מי ששלח ביקורת, יקבל אותו לאחר שיחליטו להחזיר לנו את זה. רק הזמן יגיד. בינתיים הכי טוב שתבקשו שישלחו ביקורות טובות למקומות אחרים.

ונחזור לכללי הברזל:

✔️השיבו לביקורות רעות ולא רק לטובות. עדיף להזמין את הלקוח להשאיר פרטים כדי שתוכלו לחזור אליו ולבדוק מה קרה, או פשוט לכתוב את הצד שלכם.

✔️אל תתביישו ותבקשו מלקוחות שאתם יודעים שהם מרוצים לכתוב ביקורת.

✔️אם יש לכם הרבה ביקורות טובות בעמוד הפייסבוק שלכם, פשוט תוסיפו את הכתובת של העמוד וגוגל אוטומטית ימשוך את הביקורות. כנ"ל לגבי עמוד בדפי זהב או איזי – שם ברגע שגוגל מזהה שזה אותו העסק (כנראה רואה שהפרטים דומים בכתובת, אתר, טלפון ושם העסק),  הוא פשוט "מושך" את זה משם.  לדוגמא:

כיצד מעלים תמונות לכרטיס העסק שלי בגוגל (Google my Business הממשק הישן)?

תמונות זה פשוט מאוד להוסיף לכרטיס העסק ויש כמה דרכים:

✔️הוספת מבצע

✔️הוספת עדכון (פוסט)

✔️הוספת אירוע

✔️הוספת מוצר

✔️תמונות תדמית של העסק ובכלל כל תמונה שנראה לכם שכדאי שהלקוחות שמבקרים בעסק יראו.


**בכל פעם שאתם מוסיפים תמונה לפוסט, אירוע וכד' (כולל סרטוני וידאו) – זה מתווסף אוטומטית לתמונות שלכם בכרטיס. חשוב מאוד! להעלות אך ורק תמונות שלכם או שיש לכם רשיון להעלות על מנת למנוע בעיות של תביעות זכויות יוצרים.

הוספת תמונה 1 GMB
הוספת תמונה 2 GMB

אילו תובנות אוכל להפיק מכרטיס העסק שלי בגוגל?

"גוגל לעסק שלי" שולח לכם מייל עם מספר תובנות מאוד חשובות:

מהן מילות החיפוש שחשפו לגולשים את העסק שלי – אחת התובנות הכי חשובות לדעתי: מסביר לי מה אנשים רושמים בשורת החיפוש בגוגל שגורם לגוגל להראות להם את כרטיס העסק

כמה אנשים צפו בפוסטים שלי – חשוב מאוד על מנת לבדוק מה החשיפה שלנו והאם הפוסטים שאנו רושמים נראים על ידי אנשים

כמה אנשים התקשרו אליי דרך הכרטיס – מדד נוסף שמראה לנו מהי כמות הלידים שאנו מפיקים מהכרטיס

כמה אנשים נכנסו לאתר שלי דרך הכרטיס – המדד הזה יחד עם מדד הטלפונים מראה לי כמה ההנעה שלי לפעולה עובדת, כמה התכנים שלי באמת מעניינים את הלקוח הפוטנציאלי.

לפי כל המדדים והתובנות אני יכולה להסיק הרבה מסקנות ולדעת מה יותר מעניין את הגולשים ומה פחות, מה  עובד ומה לא וכו'. אם אנשים טרחו להיכנס לכרטיס זה כנראה מה שהם חיפשו. אבל אם הם לא נכנסו לאתר שלי או לא התקשרו, כנראה שלא ענייניתי אותם מספיק. תשאלו את עצמכם האם התמונות שלי מזמינות או לא? לא תמיד כדאי להעלות תמונות כי לפעמים הן ממש לא עושות חשק. עדיף לפעמים לשלם ולהשתמש בתמונות מאגר. וגם אז תחשבו – האם זה יגרום לעסק שלי להיראות לא אמין? אני ממליצה להעלות תמונות מאגר רק בפוסטים.

 

תובנות GMB

💡טיפ חשוב!

מומלץ להוסיף לשם העסק גם מילות מפתח שחשובות לכם על מנת שאלו יהיו ביטויים שיציגו את העסק שלכם

מדוע כדאי לי לשלם למישהו שיפתח לי עמוד של גוגל לעסק וינהל אותו?

בגלל שכמו כל דבר אחר – ניהול עמוד העסק דורש זמן וידע. ידע לגבי אילו מילים כדאי לשים בשם של העסק, להעלות פוסטים שבועיים ולדעת אילו נושאים להעלות  שיעניינו את הלקוחות ויגרמו להם להתקשר או להיכנס לאתר. צריך זמן להעלות תמונות של העסק, להעלות מוצרים, להפיק תובנות.. כל מה שנדרש לדוגמא מניהול עמוד פייסבוק או אינסטרגרם ואפילו אתר – נדרש על מנת לעבוד בניהול כרטיס העסק של גוגל

 GOOGLE MY BUSINESS(GMB)  או בשמו החדש Google Business Profile. ובקיצור GBP

נשמע לכם מעניין? זקוקים לשירות כזה? צרו איתי קשר!

זקוקים לעזרה עם כרטיס העסק? להצעת מחיר השאירו פרטים או שילחו הודעה בוואטסאפ